bleke mørk tann

Tannlege kunst å bleke mørke eller grå tenner

Har du noengang sett tenner som er grålig misfarget? Har du slike tenner selv? Om man spør tannlegen hva man kan gjøre med slike tenner er det kun ett svar du får. Og det er at grålig misfargede tenner er noe av det vanskeligste å få bleket. Her er eksempel på tannbleking som disse tannlegene kan få til:

 

tannbleking grå tann

 

Super tannlegen som fikk dette til:

 

Super tannlege

 

Det kan være at din mor brukte store doser med antibiotika (spesielt tetracycliner) når hun var gravid med deg. Eller at du selv som spedbarn ble alvorlig sjuk og måtte få antibiotika, kan det hende at når du får dine voksne tenner at de er mørke og stygge. Denne misfargingen mener de fleste tannleger at er nesten umulig å få vekk. Men her har tannlegene bevist det motsatte. Denne behandlingen består av en lang behandling med hjemmeblekig kombinert med klinisk bleking. Hjemmebleking består av at tannlege lager blekeskinner for deg som er tilpasset dine tenner. Så får man instrukser og blekemiddelet med hjem og da bruker man gelen i skinna for over 4 uker. Når man har slike grålig misfargede tenner må en komme til tannlege stolen og bleke også 3-4 ganger med et sterkt blekemiddel som tannlege legger på tennene dine i 45-60 min.

I de fleste tilfellene kan man oppnå bedre restultat men om det blir helt hvitt er veldig avhengig at mange faktorer som kvaliteten på tennene og naturen til misfargingen.

Det er en ting som er veldig viktig er å ikke forsøke å kjøpe blekemiddel på nettet og prøve å gjøre dette selv. For man kan skade tannnervene og tannkjøttet på en veldig stygg måte. Det er veldig mange aktører i Norge som selger deg blekepakker for dine tenner men ingen av dem har effektiviteten som bleking hos tannlege har. Dessuten har man garanti på resultat hos de fleste tannleger og om det skulle skje noe, så har man alltid et sikkerthetsnett fordi det er tannlegen som er ansvarlig for denne behandligen. Man kan få all den info man trenger her.

Tannbleking er faktisk er ikke en enkel behandling. Enkelte blekemidler gir tennene en mattglassaktig utseende men noen gir en opak lys effekt. Det er litt avhengig at tilleggs-stoffene som fins i blekegelen. Dessuten har appliseringsmetoden har enorm å si. Generiske (altså ikke tilpassede) bleke-systemer gir som regel ikke optimal blekning i trange mellomrom og i tannhalser. Derimot om man bruker tett og fint tilpassede skinner så vil blekeagensen trenge jevnere og finere inn i tannen. Dette vil gi som regel langt mer homogen effekt.

For dette å få natulige hvite tenner (ikke sånn hollywood fake toilet white-smil) som virker tiltrekkende og passende i ansiktet er en virkelig kunst.