Kunst

Topptrender innen kunst 2020

Kunstnere nøyer seg aldri med det de har skapt, og er alltid på utkikk etter ny inspirasjon. Gjennom århundrene har kunst alltid utviklet seg til noe nytt. I dag har vi digital grafikk for å vise ideene våre når det ikke var mulig for et par tiår siden. Kunstmarkedet har endret seg siden eldgamle tider, og i dag ser vi nye trender i markedet. Tiåret foran oss forventes å bringe flere nye endringer i måten vi opplever kunst på. Forfatterne, kuratorene, samlerne og seerne leter allerede etter nye ideer. I følge flere kilder og eksperter er det her som vil trend de kommende årene i kunstmarkedet.

Museer for å endre samlingene sine

kunstutstilling

Kunstgalleriene i museer vil se frem til å innlemme mer variert kunst i galleriene. Kunstmuseene vil også ha en mer inkluderende presentasjon av kunsthistorie. Mange museer planlegger å fokusere på kvinnelige kunstnere, skeiv kunst og globalt forskjellige fortellinger. Metropolitan Museum of Art (MoMA) i New York City planlegger allerede en renovering av ti gallerier utelukkende viet britisk kunst. Flere museer kommer fram for å feire flere kvinnelige kunstnere.

Kunstutstillinger med å være mer sosiale

Flere og flere museer implementerer nye måter å få publikums oppmerksomhet på, slik at de får inn flere mennesker. En måte kunstmuseene prøver å øke populariteten er ved å gjøre utstillingene mer passende for sosiale medier. Folk har lov til å ta bilder på de fleste kunstmuseer i dag, noe som tidligere var en av de viktigste bekymringene for de besøkende. Folk kan glede seg over å ta selfies med kunstnerne og dele dem på Instagram og andre kanaler for å fortelle andre om utstillingen.

Kunstutstillinger

Utøvende kunst vil vokse på internett

Artistene har nå muligheten til å streame verkene sine mens fansen deres kan se dem jobbe. Dette var bare tilgjengelig i private kunstsamlinger på lokale samfunnshaller tidligere, men nå kan det bli en ting som alle kan få tilgang til. Performance art blir mer og mer populært på internett, og plattformer som Twitch gjør det mulig for artister å få kontakt med publikum, samtidig som de gir muligheter for donasjoner og opplæringstimer. Selv om dette er en god ide for malere og skulptører, føler musikerne at show på nettet ikke gir følelsen av å være i et teater og lytte til opera.

Asiatiske samlere øker interessen for vestlig kunst

Asiatiske samlere

De siste årene har en undersøkelse lagt merke til at den nye generasjonen i asiatiske land interesserer seg for vestlig kunst og samtidskunst. Kunstmarkedet i Kina vokser fortsatt og blir 20% mer aktiv hvert år. Den yngre generasjonen er aktiv i å kjøpe kunstverk fra utstillinger og online kunstbutikker. I en rapport fra industriinnsidere ble det funnet at Hong Kong vurderer kunstinstitusjoner ved siden av Shangai, noe som ytterligere vil øke veksten av kunstmarkedet i Kina.